miercuri, 13 iulie 2011

Mamaliguta cu branza...si ardei

Despre mamaliga cu branza la cuptor stie toata lumea si de asemenea se stie ca e super usor de facut si ...ca e buna. :)
Asadar, se pregateste mamaliga si cat e inca fierbinte se incepe "construirea" ei in straturi, intr-o tava sau vas de sticla termorezistenta, cu un strat de mamaliga, apoi branza (eu pun de mai multe feluri), cascaval, putin unt si iar mamaliga si branza... Dar pentru a face cumva mamaliga cu branza mai interesanta, am adaugat un ingredient special...adica ardeiul kapia ;). Se taie fasii de un centimetru grosime si aproximativ 4-5 lungime si se aseaza intre cascaval si mamaliga. De ce? Pentru a da ceva aroma si savoare.
Inainte de a o pune la cuptor, bateti 2 oua cu cateva linguri sanatoase cu smantana si puneti-le peste mamaliguta pentru o crusta frumoasa si gustoasa. E bun si merita incercat ;). Iata si dovada vizuala. :D



Spor la treaba si pofta buna!

2 comentarii:

Dia spunea...

asa ceva am mancat prima data prin Bistrita, Ilva Mica....delicioasaa

Unknown spunea...

Chiar e delicioasa si usor de facut :)