In zona de unde vin eu nu se prea pregateste rubarba cam deloc...adica eu copil fiind nu am mancat niciodata :D... Asadar, am tot cautat eu o reteta simpla si rapida pentru o astfel de prajitura, dar cum tot ce am gasit mi s-a parut ca presupune timp, am decis sa improvizez un pandispan rapid. Zis si facut! ;) Iata ce am folosit eu pentru prajitura mea si va spus ca mai rapid decat asta nu cred ca se poate:
500 gr capsuni (injumatatite), 400 gr rubarba (adica 4 fire curatate) :), 4 oua, 350 gr faina, 250 gr zahar, 150 gr unt (la temperatura camerei), 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat si 50 gr lapte (sau apa). Se amesteca ouale, faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, untul si laptele (apa) pana la omogenizare. Se pune aluatul intr-o tava mare (de aragaz) pe hartie de copt. Se amesteca capsunile si rubarba cu cate 2 linguri de zahar cu grija si apoi se pun peste aluatul din tava. Se pune tava la cuptor pentru 35 minute la 180 grade Celsius si se pudreaza cu zahar vanilat. Si gata! :D
Capsuni cu zahar
Rubarba cu zahar si taiata cam 1 cm grosime (dar eu nu le-am masurat totusi :D)
Pregatirea aluatului ;)
Prajitura gata de pus in cuptor :D
Prajitura gata scoasa din cuptor ;)
Pofta buna! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu