marți, 4 decembrie 2012

TUTORIAL: Supa crema de dovleac

Pentru ca este sezonul dovleacului, zic sa il folosim ;). Asadar, acum am facut altceva decat ceva dulce, si anume supa crema de dovleac. :).
Supa crema de dovleac necesita urmatoarele ingrediente:
500 g dovleac
2 cartofi medii
1 ceapa
1 morcov
putina telina
sare,piper si boia dulce (optional), un virf de cutit
smantana 
patrunjel verde
2-3 linguri ulei masline si un cub de unt.

Se pun la fiert dovleacul ras, ceapa, telina, cartofii, morcovul cu sarea si uleiul, si se lasa sa fiarba pana cand toate sunt bine facute (moi). Se pun in blender apoi, impreuna cu cubul de unt, piperul si boiaua, si se face o crema densa. Smantana si patrunjelul se adauga la servire dupa preferinta si gust.;) 


P.S. Pentru copiii mici este foarte buna, hranitoare si gustoasa, dar din preparare ei, scoateti piperul si boiaua ;).
Pofta buna!

Niciun comentariu: