4 linguri gris
1 l lapte
3 linguri zahar tos
4 oua
150 g zahar pudra si coaja rasa de la o portocala. Se fierbe laptele, se adauga grisul iar cand este gata fiert, se opreste focul si se lasa sa se raceasca budinca.
Separat se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se bat cu zaharul, rom si coaja de portocala; acesta se adauga peste grisul racit si se amesteca pana la omogenizare iar ulterior se pune albusul si se incorporeaza bine.
Se tapeaza vasul cu unt si putin pesmet (eu am pus putin piscot faramitat :D) si se lasa la cuptor pana se rumeneste putin. Dupa ce se scoate din cuptor se lasa aprox. 5 min la racit apoi se intoarce pe un platou si se orneaza cu capsuni si siropul lor (poate fi folosit orice fruct dulce acrisor gen visine, fructe de padure etc). Eu acest sirop il fac in felul urmator: pun capsunile curate, spalate la fiert cu putin zahar (3-4 linguri) la foc domol pana cand isi lasa suficient sirop in craticioara. Spre final adaug zeama de la o jumatate de lamaie. Si iata cum arata budinca de gris cu capsuni...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu