Deci avem 5-6 foi de clatite - facute dupa reteta clasica, 500 gr spanac gata fiert, 200 gr de branza de vaci, 150 gr de smantana (mai grasa), 1 ou, 2-3 catei de usturoi tocati marunti, sare si piper dupa gust si putin ulei de masline. Se amesteca spanacul cu branza de vaci, smatana, usturoiul,oul, sarea si piperul pana se obtine o "pasta" omogena si nu foarte moale. Apoi se incepe "montarea" budincii intr-un vas de sticla termorezistenta astfel: o foaie de clatita, un strat considerabil de spanac, apoi clatita si iar spanac, pana se tremina spanacul si am ajuns la ultima clatita peste care se pune unt (pt ca ultima clatita sa nu se arda la cuptor). Cand totul este pregatit, vasul se pune la cuptor pt 25 minute la 180 grade :) ...pana cand capata aspectul auriu :D. Prepararea nu dureaza mai mult de 30 minute iar produsul final arata asa:
Se poate servi cu smantana sau cu branza telemea rasa sau exact asa cum e...Pofta buna! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu