miercuri, 9 martie 2011

Mucenici moldovenesti...nu de post :)

Pentru ca nu imi plac mucenici fierti eu fac din cei moldovenesti care sunt foarte simplu de facut si iata cum:
1 kg faina, 2 lingurite drojdie, 250 g zahar, 200 ml lapte cald, 150 g unt, 5 linguri ulei, 5 oua, vanilie  si/sau rom, coaja de lamaie, nuca macinata si miere. Se amesteca faina cu maiaua (lapte caldut, 3 linguri zahar si drojdia) si restul ingredientelor. Se framanta bine iar cand coca este omogena se pune la dospit aproximativ 2 ore. Din aceasta coca se fac "snururi" groase cat un deget si se aranjeaza in forma de 8 in tava. Se pun la cutor pentru 30 minute la o temperatura de 180 grade. Cand sunt gata se dau prin miere (eu in miere storc si zeama de la o portocala pentru aroma :D) si nuca. Se servesc cu lapte ;).
Pofta buna!

Niciun comentariu: