Am cumparat cateva fructe de mango insa mi-au ramas 2 si am decis sa fac o prajitura simpla cu ele. A iesit un deliciu de prajitura care s-a mancat rapid ;).
Am folosit 400 g făină, 120 g unt, 150 g zahăr tos, 50 g zahăr brun, 2 bucăţi mango, 2 ouă, miere, zahăr vanilinat, pudră de scorţişoară, 1 esenţă de rom-fiola, 1 plic praf de copt, 1/4 linguriţă de sare, 1 lămîie rasa. Se curata mango de coaja si se taie felii nu foarte groase (aprox.1-1,5 cm) si apoi se aseaza in tava unsa cu putin unt. Se mixeaza toate ingredientele si apoi compozitia se toarna peste stratul de mango si se pune in cumptor pentru 40-50 minute la 180 grade Celsius.
Atunci cand e gata se lasa putin sa se raceasca si se rastoarna cu grija pe un platou drept astfel incat fructele sa fie deasupra;). Se poate orna cu zahar vanilat, asa cum am facut eu, sau cu inghetata sau frisca, dupa preferinte :).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu