duminică, 9 octombrie 2011

Prajitura cu morcovi


Prajitura de duminica este prajitura cu morcovi...yammy!!! Este gustoasa si usor de facut si numai buna si pentru cei mici...dar si pentru cei mari ;).
Iata de ce avem nevoie: 250 g faina, 250 g zahar, 3 oua, 250 m ulei de floarea soarelui,  300 g de morcovi rasi, 1 plic de praf de copt, 2 lingurite de scortisoara, si zahar pudra pentru ornat. Intr-un castron se pune faina, praful de copt, scortisoara, zaharul, ouale si uleiul si se amesteca bine. Cand aluatul este omogenizat se adauga morcovul ras (pe razatoarea mica) si se incorporeaza cu lingura pana la omogenizare. In loc de scortisoara se poate pune nucsoara (jumatate de lingurita) ...pentru cei carora nu le place scortisoara.
Aluatul se aseaza in forma (eu am facut si in tava dreptunghiulara si in forma rotunda). Pentru forma dreptunghiulara se poate folosii hartia de copt. Se pune la cuptor pentru 50-60 minute la o temperatura de 180 grade Celsius. Decorati-o cu zahar pudra pentru un aspect placut.
Pofta buna ;)!










Niciun comentariu: